Niels Jager (schot)
72'
84'

2 augustus 2019 20:00

De A-selectie van ODIN’59 heeft tijdens een trainingskamp in het gezellige Friese Sneek vrijdagavond een oefenwedstrijd met 3-5 verloren van tweede-divisionist GVVV uit Veenendaal. De wedstrijd werd gespeeld in het Zuidersportpark van ONS Sneek. ODIN’59 kreeg de eerste helft voetballes en keek na 28 minuten voetballen al tegen een 0-3 achterstand aan. Lars Boekel verkleinde in de 29e minuut de achterstand met een fantastisch afstandschot: 3-1. Na rust kwam ODIN’59 goed terug en scoorden de Heemskerkers via Niels Jager (71’) en Jurjen Dikker (84’). Het werd in deze nuttige oefenpot uiteindelijk 3-5 ten gunste van de ‘blauwen’.

De eerste helft was er maar één ploeg die domineerde en dat was GVVV. De ploeg van hoofdtrainer Niek Oosterlee speelde beter georganiseerd voetbal met een snelle balcirculatie. De openingstreffer kwam op naam van een oude bekende van ODIN'59, Jeremy de Graaf, eerder spits bij VVOG en een midvoor die zeker vandaag makkelijk scoorde. In de 6
e minuut lag de bal al in het netje achter ODIN-goalie Joost Meedering. 3 Minuten later was het weer raak. In plaats van vooruit te spelen passte ODIN-voorwaarts Thom de Vries terug naar de verkeerde kleur en fouten werden vanavond zakelijk afgestraft. Mart de Jong pakte ditmaal dit kadootje uit en scoorde koelbloedig de 0-2. Een afstraffing en een grote nederlaag lag voor de Noord-Hollanders op de loer.

Uiteindelijk kwam het over 2 helften gezien niet zover en ODIN’59 creëerde kansen onder andere door de snelle en fit ogende Jayson Halman. Met een beetje geluk had hij 2 keer de stand gelijk kunnen trekken. Twee afstandschoten na een kwartier voetballen en 3 minuten erna leken doel te treffen, maar gingen (net) naast. ODIN’59 kan van deze speler komend seizoen gaan genieten, mits zijn scorend vermogen een hoger saldo gaat krijgen. De technische ODIN-staf behield na afloop van de wedstrijd het vertrouwen: “Als hij eenmaal gaat scoren zal hij meer zelfvertrouwen krijgen. Een spits die kansen creëert en benut krijgt alleen maar meer (zelf)vertrouwen door te scoren”.

ODIN’59 zonder de geblesseerde Milo Cremers, Tim Sewalt, Ahemd al Mahdi en Kelvin Oxfoort (allen knieblessure) was vooral in de beginfase achterin te kwetsbaar en het stond positioneel niet goed. Via de rechterkant kwamen de blauwen lustig combinerend erdoor en binnen een half uur stond al 0-3 op het Sneekse scorebord. Na pakweg een half uur nam GVVV wat gas terug en kwam ODIN'59 meer in de wedstrijd. Toch kreeg GVVV de betere kansen en in de 23e minuut belandde een Veenendaals schot op de lat. Een minuut daarna drukte Rodney Hofman voor de blauwen goed af, na een prima voorzet van Robin Mulder: 3-0.

De goed draaiende en zich snel in het nieuwe seizoen weer aanpassende Lars Boekel deed wat terug en knalde van pakweg 25 meter de bal keihard achter keeper Joshua van de Berkt: 1-3. Een prachtgoal! Na een half uur spelen dan ook nog een joekel van een kans voor Jayson Halman. Over. Het moet toch een keer lukken.

Halman was in de 34e minuut iedereen te snel af maar de bal belandde in de handen van keeper v.d. Berkt. Er kwamen nu meer kansen voor ODIN'59 via Halman, Thom de Vries (na een mooie rush) en Lars Boekel (weer afstandschot). ODIN'59 liet een betere fase zien. Vlak voor rust strooide echter spits Jeremy de Graaf nog meer zout in de Heemskerkse wonden en scoorde zijn tweede van de avond na een wondermooie Veenendaalse combinatie. De ODIN-achterhoede greep te laat in: 1-4 (en ruststand)

Na de thee kwamen 6 andere spelers binnen de lijnen bij ODIN’59. Vlak voor rust was Jim Hulleman al gewisseld door een liesblessure en hij werd vervangen door de verdienstelijk spelende Koen Tros, die op het middenveld goed uit de voeten kon. 5 Minuten na de start van de tweede helft ging GVVV ondertussen vrolijk door met scoren. Nu knalde uitblinker Philip Ties prachtig het leer in de touwen: 1-5.

Middenvelder Daan Driever ging daarna een keer goed door maar wachtte net iets te lang met schieten. In de 72e minuut bereikte een voorzet van Lars Boekel net niet het hoofd van spits Sietse Brandsma. In de 73e minuut was het dan eindelijk raak. Na een goede assist van Jayson Halman scoorde de topscorer van ‘het tweede’ afgelopen seizoen, Niels Jager, mooi door de bal meteen op de schoen te nemen: 2-5. ODIN'59 kwam terug en met nog 5 minuten te spelen bediende Jayson Halman uitstekend middenvelder Jurjen Dikker met een voorzet en laatstgenoemde verkortte de achterstand keurig tot 5-3. Zo kreeg ODIN’59 door inzet en wilskracht nog een 5-3-stand op het scorebord.

Ondanks dat dit uiteindelijk op het oog een redelijke eindstand is moet deze zinvolle oefenwedstrijd een aantal dingen voor de technische staf verduidelijkt hebben.

Naast dit trainingskamp is het in Sneek momenteel ook feestweek hetgeen bijdraagt aan de positieve sfeer in het op zijn Fries ‘Snits’(Sneek). De A-selectie onder leiding van hoofdtrainer Anthony Correia blijft in Friesland van vrijdag tot zondag. ODIN’59 dankt ONS Sneek voor de gastvrijheid en het ter beschikking stellen van hun accommodatie voor deze oefenpot.

De volgende oefenwedstrijd vindt plaats op woensdagavond 6 augustus tijdens de Gerrit van Hooff Memorial bij ADO’20. Dan is de kampioen van de 2e Divisie van vorig seizoen, AFC, de volgende tegenstander. De wedstrijd ODIN’59-AFC begint om 19:45 uur. Locatie "de Vlotter". Tot dan!

Basiself GVVV: Joshua van de Berkt (k), Rodny Hofman, Wesley Goeman, Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Robin Mulder, Danny de Leeuw, Philip Ties, Joeri Potjes en Mart de Jong.

Basiself ODIN’59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse, Ron Scheffer@, Jayson Halman, Jurjen Dikker, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Daan Driever, Dustin Mijnders en Jim Hulleman (43’ Koen Tros).

Na rust bij ODIN’59: Mart Willemse, Jurjen Dikker, Lars Boekel en Jayson Halman en Dustin Mijnders werden vervangen door Stef Halbersma, Bas Kansen, Koen Tros, Mouad Ben Chekh, Niels Jager & Sietse Brandsma. Jim Hulleman werd al vlak voor rust gewisseld in verband met een blessure (lies).

In 67e minuut bij ODIN'59 werden Nicky Eekhout, Ron Scheffer, Thom de Vries en Daan Driever vervangen door Lars Boekel, Jurjen Dikker, Mart Willemse en Jayson Halman.